Data și ora: 
      05 Decembrie 2023, 18:30 - 20:30
Locația: 
      Zoom: Pentru a ne putea asigura că totul decurge cât se poate de bine:
 să aveți o pereche de căști la voi pentru a nu se produce microfonie
 să găsiți un loc sigur, confortabil și liniștit, fără distrageri pentru a putea fi atenți unii la alții
 să aveți dispozitivele pe care le utilizați încărcate și camerele aprinse
 ar fi preferabil să utilizați un laptop sau un PC (format Gallery View) pentru a vă vedea între voi pe ecran
 să pregătiți niște coli de hârtie, creioane colorate și pixuri
Descriere:

    Heraclit spunea că „Schimbarea este singura constantă a vieții”. Fie că ne place sau nu, lucrurile din jurul nostru se schimbă constant: se schimbă anotimpurile, vremea, vremurile, oamenii, mentalitățile... Uneori reușim să primim schimbarea cu ușurință, ne adaptăm și ne transformăm și noi odată cu noile provocări din mediu, iar alteori privim schimbarea cu reticență, chiar opunem rezistență, încercând (poate) să rămânem într-o zonă de confort, o zonă pe care să o considerăm de siguranță și care să ne confere senzația de control.

Procesul terapeutic este un dans al motivației atunci când vine vorba despre schimbare. Uneori pașii vin natural, unul după celălalt, și dansatorul se lasă purtat de ritmul muzicii, alteori pașii sunt greoi, rigizi și temători, iar dansatorul pare că s-ar putea opri în orice clipă din dans. Ca specialiști, este important să identificăm în ce etapă a schimbării se află clientul din fața noastră, astfel încât să ne putem ajusta intervenția în conformitate cu nevoile lui și să poată să încheie dansul cu succes.
Dacă simțiți că schimbarea este o tematică/ preocupare pe care o regăsiți în viața voastră personală sau profesională, vă invităm să descoperim împreună pașii de bază în dansul motivației și al schimbării în procesul psihoterapeutic.
Vă rugăm ca în timpul atelierului să aveți la îndemână foi, pix și creioane colorate.
Organizatori: 
     Institutul SPER
Facilitatori: 
Cristian AGRAPINEI este psiholog clinician autonom și consilier psihologic în supervizare, format în cadrul Institutului SPER. Își desfășoară activitatea în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie, având experiență în evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei.
Valeria AGRAPINEI este psiholog clinician în supervizare, consilier psihologic și psihoterapeut autonom, formată în cadrul Institutului SPER. În practica profesională din cadrul Cabinetului Individual de Psihologie se axează atât pe intervenții individuale, cât și de cuplu sau de grup.
Costuri: Accesul este gratuit pentru studenții la psihologie, medicină, asistență socială, filosofie, pedagogie, teologie, aspiranți la profesia de psihoterapeut și/sau consilier psihologic,